Saturday, September 8, 2012

Diyarbakır - mis linn Sa oled?

Kui eilne päev möödus töökalt kuulates absoluutselt kõike projektide kohta (ja mõeldes ka ise projektiideed), siis täna käisime vaatamas seda kuulsat linnamüüri. Laupäevase päeva puhul saime kõik kauem magada ning alustasime oma tuuriga alles lõunal. Olenemata sellest, et väljas oli metsikult palav, termomeeter näitas kohati isegi +36 kraadi, tundus mulle isegi selline kuumus tappev..arvestades veel, et siin ei saa päris iga suverõivaga ringi käia. Enamus asju lihtsalt ei sobi siin kandmiseks. Siin ei ole harjutud selliste riietega, ja nüüd mõelge, missuguseid riideid ma kannan .. Eesti kohta pole ju üldse hull, aga vot, siin on! Igaljuhul selline asi tähendab mulle peagi šhopingutuuri tänavatel. Tuleb huvitav.

Nägime selle linnamüüri ära ning  tegime ka paar kohvi-/teepausi enne lõunasööki. Teine asi siin olles on see, et metsikult raske on harjuda kohaliku toidukultuuriga. Pidevalt süüakse leiba koos lihaga, mille juurde käib salat. Aga ma ei kurda, süüa saab korralikult. Teekultuur on siin ikka üks ja seesama - igalpool, igal võimalusel.
Lisaks linnamüürile nägime ka paari muuseumit ning n-ö päris Diyarbakıri (ka  siin on uuemad, vanemad linnaosad). Sõitsime siin ka minibussidega, mis on hoopis erilised. Need on siin sellised, et pm. nad peatuvad kõikjal .. kui vaid käe üles tõstad ja viibutad neile. Neil pole isegi ajakava.

Paljuga on veel vaja harjuda, kuid tunne on endiselt hea.






 Linnaműűr

 Horisont on viltu.. vaade linnaműűri otsast



 Oh seda treppi  :D





 arbuusid igalpool ..


 Ainukene 5 tärni hotell siin 

 kulda-karda ka











 meie lõunasöö





NB! Aitäh Ágole, kes pildistas

No comments:

Post a Comment