Tuesday, September 11, 2012

Kurguvalu ja meeletud arutelud

Päevad siin mööduvad nii kiiresti, et vahel isegi ei pane tähele, et juba jälle õhtu käes. Türgi on endiselt soe maa ja päike paistab veel kõrgelt ja soojalt.
Projektide kirjutamine on endiselt täies hoos ning vaidleme siin aeg-ajalt päris tuliselt. Eriti hea on seda teha inglise keeles. Meil on siin n-ö topelttõlge versioonis Turkish - English / English - Turkish, sest osad organisatsiooni liikmed ei räägi veel nii soravalt inglise keelt, nii nagu meie EVSikatega ei räägi türgi keelt.

Samuti hankisin endale kuskilt meeletu kurguvalu ja see on tõepoolest üks hullemaid mis mul olnud on (vähemalt praegu  tundub nii). Päeval isegi ei ole nii paha, kuid öösiti .. siis on küll tunne, et lihtsalt tahaks kohe nüüd ja praegu sellest lahti saada. Eile käisin apteegis endale mingit siirupit ostmas. Seal olev proviisor oli väga lohutav öeldes, et liiga hilja on võtta tavalisi ravimeid .. peaksid antibiootikume võtma juba. Igaljuhul ravimi sain kätte. 
Siin on kusjuures väga naljakas apteekide süsteem. Tavaliselt pannakse apteegid kinni 5 või 6 ajal õhtul ja apteegi ukse peal on sildid mis apteegid 24/7 lahti on. Paistab aga, et apteekide kvaliteet on  hea - tundub nagu iga teine apteek Euroopas. Seevastu ravimid on odavamad, kui mujal. 

Vahepeal kui tervis polnud nii halb käisime Marbling Art'i töötoas. Väga huvitav kunstistiil. Seal kasutatakse spetsiaalseid värve ning pilt kantakse hiljem paberile. Kuna meile Ágoga on kõik nii uus, siis peamiselt oleme kaheksi igalpool koos. Lise sõitis eile Rumeeniasse ning varem tegeles ta juba teise projektiga. Ta on siin Türgis üldse vana kala juba - 2 aastat elas Istanbulis ja nüüd 4 kuud on juba siin.

Täna, kell 3 öösel sõidame Diyarbakıri lähedale noortevahetusse lihtsalt vaatama kuidas seal lood on. Peaksin seal suurt eestlaste ja hisplaanlaste gruppi kohtama + lisaks sekka veel paar portugallast ning türklast. Otsingute järgi internetist on näha, et eestlaste saatvaks organisatsiooniks on Seiklejate Vennaskond.




 Youth and Change Association asub sellises majakeses

 värvid

 Püüdes õpetusest aru saada

 Tegin ise ka kunsti

 Ágo tegi ka

 Üks neiu joonistas nii kenasti


Käisime noortekeskuses kus on mitu erinevat n-ö osakonda. Allpool olevad pildid on lasteosakonnast. Vaadake kui ilusad joonistused neil seal seintel on, eriti see Garfield. :)









No comments:

Post a Comment