Thursday, September 6, 2012

Esimesed päevad organisatsioonis

Eile käisime esimest korda organisatsiooni avastamas. Organisatsioon, kus me vabatahtlikud oleme on Youth and Change Association. Selle kontor  asub meie elamisest umbes 5 - 10 minuti kaugusel. Rahulikult minnes jõuab väga ruttu kohale.

Eile oli meil pikk arutelu Umutiga (meie organisatsiooni president) kõikidest meid puudutavatest EVSi asjadest. Rääkisime nii organisatsiooni tekkest, meie enda kogemustest, tegevustest lähipäevadel ja registreerisime ennast ka on-arrival training'ule. Saime täna info, et see training toimub Istanbulis, niiet septembri lõpus läheme Istanbuli avastama ja tutvuma teiste EVSikatega, kes siin oma teenistust teevad.
Õhtul käisime natukene linnas ringi ning läksime kohalikku supermarketisse, kus meil hakkasid järgi käima hulk noormehi. Enne koju minekut saime kätte ka uued võtmed, mis ei tahtnud absoluutselt ust lahti keerata. Ágo kangutas seda ust ikka päris korralikult.. mul seevastu oli väga naljakas. Peale pooletunnist kangutamist saime lõpuks ukse lahti.

Tänase päeva veetsime samuti enamjaolt kontoris, kus lugesime Youth in Actioni erinevate programmide seletusi. Õhtupoole toimus City Council'i koosolek, mis oli loomulikult türgi keeles. Saime minna sellel ajal koju puhkama, et õhtul kontserdile minna. Koju jõudes otsustasime hoopis natukene türgi keelt õppida, niiet pusisime selle kallal umbes tund aega. Nüüd on mul olemas vihik, kus juba paar lehekülge täis kirjutatud. Küll ma selle keele igapäevaselt harjutades selgeks saan. Pean saama!
Õhtul käisime kontserdil, mis toimus kultuurimajas (need on siin ilusad). Kontsert oli väga hea - kuulsime kurdide keelt, türgi keelt ja armeeniakeelseid laule.
Homsest taas varakult ülesse ja hakkame keskenduma nüüd tulevatele projektidele. Esimene deadline üsna peagi juba ukse ees. 


Paar huvitavat n-ö fakti ka:
*Diyarbakıri sümboliteks on linnamüür ja arbuus 
*Linnapea on väga hea kõneleja  .. ta meeldib kõikidele kurdidele
*Siin elab u. 2 miljonit inimest 
*Uksest välja minnes peab kõndima tõsise näoga, et mitte teiste tähelepanu liigselt äratada (kuigi see on võimatu .. ükskõik kuhu lähed, kõik vaatavad, sest Sa oled eriline!) 
*Tuleb kanda pigem konservatiivseid riideid, kui miniseelikut (okei, mul miniseelikut ei ole kaasas .. aga saite mõttele vast pihta) 




 See pidi mingi monument olema, kahjuks ei jäänud meelde mille oma täpselt


 Taksos oli juhil 5 peeglit..



NB! Andestust halva kvaliteedi pärast, väljas oli öö.

No comments:

Post a Comment